24 lis.

Predavanje: prof. dr. sc. Peter Lazar

23.10.2018. održano je predavanje prof. dr. sc. Petera Lazara po naslovom “Manipulativni zahvati na divljim životinjama, sa posebnim osvrtom na divokozu. U ugodnoj atmosferi, predavanje su posjetili studenti Agronomskog fakulteta i ostalo stručno i znanstveno osoblje.

http://www.agr.unizg.hr/hr/article/1989/predavanje_prof_dr_sc_peter_lazar

11 lis.

Radionica „Divokoza u Hrvatskoj: znanost u svrhu očuvanja vrste“ – Krasno, Kuća Velebita, 10. listopada 2018. g.

U sklopu istraživačkog projekta Hrvatske zaklade za znanost „DNA kao dokaz o distribuciji i vitalnosti ugrožene Balkanske divokoze; BalkCham” dana 10.listopada 2018. godine s početkom u 10.00 sati u prostorijama posjetiteljskog centra Nacionalnog Parka Sjeverni Velebit u Krasnu – Kući Velebita održana je Znanstveno – stručna radionica Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu pod nazivom „Divokoza u Hrvatskoj: znanost u svrhu očuvanja vrste“

Događaj je popraćen i medijski:

https://rewildingeurope.com/news/balkan-chamois-workshop-held-in-velebit/

RAISING AWARENESS Balkan chamois workshop held in Velebit

 

 

 

01 lis.

Sudjelovanje na radionici u organizaciji Znanstvenog centra izvrsnosti za bioraznolikost i molekularno oplemenjivanje bilja pod nazivom „Genotipizacija visoke propusnosti – primjena u molekularnom oplemenjivanju bilja“ 24. – 26. 09. 2018.

Na radionici su prikazani teoretski modeli i primjeri iz prakse molekularnog oplemenjivanja.
Obrađene su teme: ciljevi i tehnologija oplemenjivanja korištenjem markera i genomske selekcije, detekcija lokusa za kvantitativna svojstva, dizajn eksperimenata, postavaljanja statističkih modela za predikciju nepoznatih fenotipova na temelju genotipa, i procjene interakcije genotip*okoliš i SNP*okoliš.
Predavači su bili Fred van Eeuwijk i Marcos Malosetti – oba iz grupe znanstvenika za primjenjenu statistiku sa sveučilišta u Wageningenu i Ian Mackay, kvantitativni genetičar i konzultant iz Velike Britanije sa dugogodišnjim iskustvom u oplemenjivanju bilja.

Program i informacije na: http://biodiv.iptpo.hr/hr/2018/09/21/odrzavanje-radionice/

radionica_Safner

Radionica_Krk_Suncica